Privatna apoteka LOTUS otvorila je svoja vrata 18.07.2011 i već više od deset godina je na usluzi zaštiti zdravlja i prevenciji protiv bolesti stanovnika glavnog grada. Moderno opremljena, apoteka LOTUS se izdvaja prepoznatljivim bojama, širinom asortimana kao i ljubaznim i mladim osobljem.

4T5A0207.jpg4T5A0208.jpg

Od samog otvaranja slijedimo slogan VIŠE OD APOTEKE jer vjerujemo da pacijenti i korisnici usluga apoteke zaslužuju više za ukazano povjerenje. Sa pacijentima smo ostvarili profesionalnu i povjerljivu komunikaciju sa ciljem praćenja ishoda i efikasnosti terapije liječenja. Stvorili smo ugodan i prozračan ambijent za posjetioce i zaposlenike po uzoru na moderne apoteke iz Europe i Svijeta. U svom asortimanu posjedujemo široku paletu proizvoda, kako lijekova tako i medicinskih pomagala, kozmetike, proizvoda za djecu. Od samog početka rada imamo potpisan Ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za izdavanje lijekova na recept i za tu svrhu obezbijedili smo lager preparata koji se izdaju na teret Fonda.


4T5A0360.jpg


Primarni cilj apoteke LOTUS osim izdavanja lijekova stanovništvu je promocija zdravlja i zdravog načina života. S tim u vezi svake godine obilježavamo važne datume u zdravstvu, kao što su Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, Sedmica borbe i prevencije raka grlića maternice, Svjetski dan bez duhanskog dima i Svjetsku sedmicu dojenja.

Farmaceutska struka je osnova rada apoteke LOTUS, stoga nastojimo da kontinuirano usavršavamo znanja, pratimo trendove kako bi pacijentima pružili kvalitetan i stručan savjet. Jedna smo od rijetkih apoteka koja u želji da sačuva vezu sa farmacijom izrađuje magistralne pripravke prema Formulae magistrales i receptima doktora. Od 2019 godine apoteka LOTUS je započela proizvodnju sopstvene linije čajeva, kako jednokomponentnih tako I biljnih mješavina, a od 2020 godine u našim laboratorijama kreirali smo liniju kozmetičkih proizvoda.  

Apoteka LOTUS se nalazi na pristupačnoj lokaciji sa parkingom u ul Džemala Bijedića 102, Kvadrant C na Čengić Vili. Posjetite nas i uvjerite se zašto za sebe kažemo da smo VIŠE OD APOTEKE.

Indira Alibegić, magistar farmacije.png

• Privatna apoteka Lotus vl.mr.ph. Alma Turajlić

• 10-37-7561/11 od 29.06.2011 izdato od strane Ministarstva Zdravstva Kantona Sarajevo

• 302046970005

• Džemala Bijedića 102, Sarajevo

• 033 677 944,  info@apotekalotus.ba
Control your Privacy