Imunoglukan P4H® sirup 120ml

Imunoglukan P4H® sirup je dodatak prehrani u tečnom obliku koji se preporučuje za jačanje imuniteta kod djece. Sadrži Imunoglukan® i vitamin C.

Na stanju
37,70 KM
s PDV-om
KOL

Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) prirodni je bioaktivni polisaharid izolovan iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus). Njegova bezbjednost potvrđena je u brojnim studijama objavljenim u stručnoj literaturi.

Vitamin C doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, radu imunološkog sistema te smanjivanju umora i iscrpljenosti.

Imunoglukan P4H® preporučujemo svima koji se često razbole, brzo se umaraju i izloženi su psihičkom ili fizičkom stresu. Preporučuje se za jačanje otpornosti prije i tokom sezone prehlada.

Imunoglukan P4H® sirup je primjeren i za dijabetičare i vegetarijance. Imunoglukan P4H® sirup ne sadrži gluten.

Imunoglukan P4H® sirup namijenjen je djeci i odraslima kojima više odgovara dodatak prehrani u tečnom obliku.

 

·         Uputstvo za upotrebu/Preporučena upotreba

Za podršku rada imunološkog sistema uzima se po 1 ml tečnosti/5 kg tjelesne težine jedanput na dan tokom 2 do 3 mjeseca.

Kod povećanih potreba barem prva tri dana doza se može udvostručiti (2 ml tečnosti/5 kg tjelesne težine) jedanput na dan, a onda se nastavlja dozom od 1 ml tečnosti/5 kg tjelesne težine dok se ne potroši čitava bočica.

Imunoglukan P4H® može se neprekidno uzimati do šest mjeseci.

Sirup se uzima na prazan želudac ujutro pola sata prije doručka ili navečer prije spavanja. Prije upotrebe bočicu dobro protresite.

·         Preporučene dnevne doze

Djeca

Tjelesna težina (kg)

Preporučena količina (ml)

Imunoglukan® (mg)

Vitamin C (mg)

PDU/RDA* (vitamin C)

 

10

2

20

20

25%

 

15

3

30

30

38%

 

20

4

40

40

50%

 

25

5

50

50

63%

 

30

6

60

60

75%

Odrasli

70

14

140

140

175%

* Preporučeni dnevni unos

 

·         Upozorenja

Imunoglukan P4H® sirup ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® sirup samo nakon savjetovanja s ljekarom. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.

 

·         Glavni sastojci

Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan), vitamin C

 

·         Sastojci

voda, fruktoza, Imunoglukan®, vitamin C (L-askorbinska kiselina), tvar za regulisanje kiselosti (limunska kiselina), konzervans (benzojeva kiselina)

 

·         Pakovanje

120 ml i 250 ml

Control your Privacy