WAYA® D3 kapi za novorođenčad, dojenčad i djecu

WAYA® D3 kapi za novorođenčad, dojenčad i djecu za uravnoteženu crijevnu mikrofloru i dijetalnu prehranu za zdravi rast i razvoj kostiju jedine sadrže mikroinkapsuliranu korisnu probiotičku bakteriju Lactobacillus rhamnosus GG i vitamin D3 u uljnoj suspenziji.

WAYA® D3 kapi omogućuju odgovarajući unos vitamina D3, koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju te doprinosi normalnom funkcionisanju imunološkog sistema.

Na stanju
19,90 KM
s PDV-om
KOL

WAYA® D3 kapi za novorođenčad, dojenčad i djecu su dijetalna hrana – hrana za posebne medicinske potrebe koja se brine za odgovarajući unos vitamina D3 i uravnoteženu crijevnu mikrofloru.

Sadrže vitamin D3 biljnog porijekla i pažljivo odabranu, najistraženiju korisnu probiotičku bakteriju Lactobacillus rhamnosus GG koja je prirodno prisutna u našem probavnom sistemu. Sedam kapi sadrži 400 IJ (10 μg) vitamina D3 i barem 1,4 x 109 ćelija mikroinkapsulirane korisne probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus GG.

Vitamin D3 je potreban za normalan rast i razvoj kostiju djece te ima ulogu u normalnom funkcionisanju imunološkog sistema. Vitaminu D3 u uljnoj suspenziji nisu potrebi dodaci (antioksidansi, stabilizatori, konzervansi) koji mogu da izazovu nadimanje i grčeve. 

 

Inovativan postupak mikroinkapsulacije pruža zaštitu i 5 puta veće preživljavanje korisne bakterije u probavnom sistemu (u poređenju s oblikom koji nije mikroinkapsuliran) te obezbjeđuje stabilnost proizvoda tokom čitavog perioda čuvanja.

 

WAYA® D3 kapi imaju provjeren kvalitet koji se kontroliše i prati redovnim analizama. 

Kapi su neutralnog mirisa i okusa. Nakon prvog otvaranja bočice mogu se koristiti još najmanje mjesec dana.

Kapi su primjerene za alergičare jer ne sadrže alergene (mliječne bjelančevine, laktozu, gluten, jaja, ribe, kikiriki, susam, soju, orašaste plodove, celer, gorušicu, rakove).

Kapi su primjerene i za vegetarijance.

 

Mikroinkapsulirani oblik

Probiotičke bakterije su živi organizmi koji su izuzetno osjetljivi prilikom prolaska kroz kiselu sredinu probavnog sistema, zato ih treba odgovarajuće zaštititi. Mikroinkapsulirani oblik probiotičkih bakterija Lactobacillus rhamosus GG omogućava 5 puta veće preživljavanje u probavnim sistemu u poređenju s drugim proizvodima s probiotičkim bakterijama na tržištu i posljedično obezbjeđuje veću koncentraciju probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus GG na mjestu djelovanja, a samim tim i bolje djelovanje.

 

Praktični primjeri upotrebe WAYA® D3 kapi:

·         Kod dojenčadi zbog povećanog rizika za nedostatkom vitamina D

·         Vitamin D je potreban za normalan rast i razvoj kostiju te ima ulogu u normalnom funkcionisanju imunološkog sistema.

·         Za uravnoteženu crijevnu mikrofloru jer su kapima dodane korisne probiotičke bakterije

 

·         Uputstva za upotrebu/Preporučena primjena

Doziranje:

Dojenčad i djeca do 2. godine: 7 kapi jedanput na dan

Djeca od 2. godine: 10 kapi jedanput na dan

 

WAYA® D3 kapi upotrebljavajte najmanje dvije sedmice. Primjerene su i za dugotrajnu primjenu.

Kapi je najbolje uzeti same, pomoću kašičice.

Ako uzimate antibiotike, kapi uzmite barem 2 sata prije ili 2 sata poslije primjene antibiotika.

 

Proizvod ima prirodno prisutan talog, zato prije svake upotrebe dobro promućkajte bočicu. Nakon mućkanja proizvod postaje prirodno mutan. Proizvod je neutralnog mirisa i okusa.

 

Vitamin D3 je u uljnoj suspenziji, zato nisu potrebni dodaci (antioksidansi, stabilizatori, konzervansi) koji mogu da izazovu nadimanje i grčeve. 

Čuvajte na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od vlage i svjetlosti. Proizvod čuvajte u originalnom pakovanju i upotrijebite ga u roku od mjesec dana od prvog otvaranja.

 

·         Upozorenja

Hrana je namijenjena novorođenčadi, dojenčadi i djeci do 6 godina. Proizvod nije primjeren za uzimanje kao jedini izvor prehrane. Proizvod uzimajte pod nadzorom ljekara.

Ako ste alergični ili preosjetljivi na sastojke WAYA® D3 kapi, ne upotrebljavajte ih.

Proizvod ne sadrži alergene (mliječne bjelančevine, jaja, laktozu, gluten, ribe, rakove, orašaste plodove, kikiriki i soju).

Proizvod je neutralnog mirisa i okusa.

Čuvajte izvan dohvata male djece!

 

·         Glavni sastojak

Mikroinkapsulirana probiotička bakterija Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) i vitamin D3.

Sedam kapi sadrži barem 1,4 x 109 ćelija mikroinkapsulirane korisne probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus GG  (ATCC 53103) i 400 IJ (10 μg) (200% PDU*) vitamina D3.
* PDU = preporučeni dnevni unos

 

·         Sastav

Kukuruzno ulje, Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), vitamin D3

 

·         Pakovanje

10 ml

Control your Privacy