La Roche Posay Retinol B3 serum 30ml

Ovaj serum za lice i vrat sa čistim retinolom protiv starenja čini kožu glađom, hidratiziranom i obnovljenom.

Zadnji artikli na skladištu
71,00 KM
s PDV-om
KOL

Ovaj serum za lice i vrat sa čistim retinolom protiv starenja čini kožu glađom, hidratiziranom i obnovljenom.

Kao rezultat toga, smanjuje se izgled linija, bora i preranog oštećenja od sunca. Ovaj retinol serum kombinuje koncentrovani čisti retinol i vitamin B3 za optimalnu efikasnost, a takođe je pogodan za osetljivu kožu.

Indikacije: Duboke bore, fine linije, prijevremeno oštećenje od sunca, osjetljiva koža.

  • Retinol Pure+ postepeno oslobađanje postupno djeluje na kožu radi djelotvornosti i tolerancije.
  • Lagana, hidratantna tekstura vidno obnavlja kožu, smanjujući linije i bore i stvarajući sjajniji izgled.
  • Formula sa mirisom.
  • Retinol serum pogodan za osjetljivu kožu.

Čisti retinol - Derivat vitamina A (retinoična kiselina) koji se široko preporučuje od strane dermatologa. Kada se koristi u našim formulama, pomaže u promicanju obnavljanja površinskih ćelija i poboljšava izgled finih linija i bora.

Niacinamid - Oblik vitamina B3, niacinamid je vitamin rastvorljiv u vodi. Široko se koristi u dermatologiji zbog svojih umirujućih svojstava, pomaže u obnavljanju vlažne barijere kože i vidljivo blijedim promjenama boje kože.

Hijaluronska kiselina (HA) - polisaharid (polimer ugljenih hidrata) koji se prirodno nalazi u koži. Kada se koristi u formuli, HA je efikasan humektant koji može zadržati veliku količinu vode kako bi pomogao u održavanju vlažnosti kože.

Glicerin - Dobijen iz biljnih izvora, odličan je humektant. Pomaže u hidrataciji kože upijanjem vode iz okolnog okruženja.

Dimetikon - Polimer na bazi silikona koji se koristi kao sredstvo za zaštitu kože kako bi se smanjio gubitak vode.

Termalna izvorska voda La Roche-Posay - Umirujuća voda iz grada La Roche-Posay u Francuskoj i osnovni sastojak većine naših proizvoda. Sadrži jedinstvenu kombinaciju minerala, elemenata u tragovima i visoku koncentraciju selena, prirodnog antioksidansa.

Pakovanje: 30ml

Primjena: Napunite kapaljku serumom i nanesite 3-4 kapi uveče na lice i vrat. Nanesite nakon čišćenja. Može se koristiti samostalno ili prije hidratantne kreme. Koristiti zajedno sa SPF zaštitom. Izbjegavati područje oko očiju. Čisti retinol može reagovati u kontaktu sa vazduhom i postati žut. To ne umanjuje njegovu toleranciju ili efikasnost.

Control your Privacy