• -50%
  • Novo

Dermedic Normacne noćna krema protiv nepravilnosti

Normacne noćna krema protiv nepravilnosti sa izrazito antioksidativnim svojstvima preporučuje se za noćnu njegu kombinovane i masne kože sa lezijama od akni.

Zadnji artikli na skladištu
16,00 KM
32,00 KM
Uštedi 50%
s PDV-om
KOL

Normacne noćna krema protiv nepravilnosti sa izrazito antioksidativnim svojstvima preporučuje se za noćnu njegu kombinovane i masne kože sa lezijama od akni.

Papain, enzim proteaza koji se nalati u formulaciji, nježno eksfolira mrtve epidermalne ćelije, potiče regeneraciju epiderme i umiruje iritacije. Papain u kombinaciji sa vitaminom C smanjuje nepravilnosti: smanjuje promjenu boje, posvijetljuje ten i zaglađuje papule ili fleke.

Oleinska kiselina sa stabla kakaa poboljšava izgled kože, povećava njenu elastičnost i podržava procese revitalizacije i regeneracije epiderme.

Veprolamin DH kompleks cilja na uzroke akni i njihovo pogoršanje:

  • smanjenje broja bakterija koje izazivaju akne
  • ometanje komunikacijskih procesa između bakterija
  • razgradnja bakterijskog biofilma

Krema je obogaćena aktivnim sastojcima koji pomažu da se ograniči lučenje sebuma i umanji vidljivost proširenih pora. Pored toga, ima antioksidativna anti-ageing svojstva zbog Oxyniacyde kompleksa i vitamina E koji inhibiraju proizvodnju slobodnih radikala. Krema regulira vodenu ravnotežu epiderme vlažeći je i ograničavajući transepidermalni gubitak vode.

  • Pruža antibakterijski učinak
  • Umanjuje nepravilnosti, ujednačava ten kože i zaglađuje kožu
  • Nekomedogena

Veprolanum DH kompleks djeluje protiv uzroka akni i njihovih pogoršanja. Jedinstvena kombinacija Resveratrola i Hordeina ometa bakterijsku komunikaciju. Kao rezultat, uništava biofilm stvoren od patogenih bakterija Cutibacterium acnes i sprječava njihovo stvaranje.

Dodavanje heksilresorcinola značajno smanjuje broj bakterija na koži. Ravnoteža se uspostavlja pomoću dikotalijum-glicirizina - aktivnog sastojka dobijenog iz sladića, koji inhibira upalnu kaskadu i sprječava sekundarne bakterijske infekcije.

Pakovanje: 40ml

Primjena: Uvečer nanijeti na očišćeno lice i nježno razmazati.

Dermedic
Control your Privacy