CRP-Screen test

brzi test za samotestiranje za otkrivanje C-reaktivnog proteina u uzorku pune krvi dobivene iz prsta

Na stanju
12,80 KM
s PDV-om
KOL

CRP-Screen je kućni test za određivanje razine C-reaktivnog proteina (CRP-a) u krvi.

C-reaktivni protein (CRP) je nespecifični marker koji se uglavnom proizvodi u jetri. Koristi se za dijagnosticiranje bakterijskih zaraznih bolesti i upalnih poremećaja.

CRP je vrlo osjetljivi pokazatelj koji se brzo pojavljuje i stoga može biti od pomoći pri odlučivanju o antibiotskom liječenju.

CRP-Screen® testiranje treba provesti u slučaju simptoma akutne infekcije kao što su:

  • groznica
  • vrućica
  • glavobolja
  • slabost.

Testiranje se može provesti u bilo koje doba dana.

Interpretacija rezultata

  1. CRP razina niža od 8 mg/L: pojavljuju se samo dvije crte (nema crte ispod oznake T (Test)). Ovaj rezultat znači da nema ni infekcije ni upale.
  2. CRP razina u rasponu od 8 do 40 mg/L: u prozoru se pojavljuju tri obojene crte, ali je intenzitet crte ispod oznake T slabiji od intenziteta dvije druge crte. Ovaj rezultat znači da bi mogla biti prisutna virusna infekcija. Trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.
  3. CRP razina u rasponu od 40 do 100 mg/L: u prozoru se pojavljuju tri obojene crte, a intenzitet tri crte je manje-više jednak. Ovaj rezultat znači da je prisutna virusna ili bakterijska infekcija. Morate se posavjetovati sa svojim liječnikom.
  4. CRP razina preko 100 mg/L: u prozoru se pojavljuju tri obojene crte, ali je intenzitet boje crta ispod T i C oznaka jači od intenziteta boje srednje crte. U slučaju vrlo visoke CRP koncentracije, srednja crta može čak i nestati. Ovaj rezultat znači da je prisutna teška bakterijska infekcija. Morate se hitno posavjetovati sa svojim liječnikom.
Control your Privacy